Nieuw! Training On the Socials
23 May, 2023

Nieuw! Training On the Socials

Nieuw in het aanbod van Expertisecentrum Eenheid Zorg: de klassikale training On the socials!

Jongeren brengen veel tijd door op sociale media en de online leefwereld neemt een steeds belangrijkere plaats in. Deze (deels onzichtbare) wereld biedt vele kansen, maar kent soms ook een keerzijde. Wat zich afspeelt online komt vaak ook de school binnen en kan invloed hebben de onderlinge relaties en schoolprestaties.

De training On the socials laat leerlingen kritisch kijken naar hun eigen online gedrag en zorgt voor bewustwording rondom de positieve én negatieve kanten van sociale media. De thema’s die aan bod komen zijn online identiteit, online grenzen en online groepsdruk. De klassikale training bestaat uit vier bijeenkomsten van 1 uur en is bedoeld voor leerlingen van 12 tot 14 jaar. Ga voor aanmelden, kosten en meer informatie naar www.expertisecentrumrotterdam.nl/aanbod/training/on-the-socials.

Lees meer
De krachten bundelend naar sociale veiligheid in het Rotterdamse voortgezet onderwijs
22 May, 2023

Vanuit Expertisecentrum Eenheid Zorg vond in de periode 2020-2023 het project ‘De krachten bundelend naar sociale veiligheid in het Rotterdamse voortgezet onderwijs’ plaats. Het project is een samenwerking tussen LMC-VO, Yulius, Koers VO, BOOR, CVO, EUR, De Waag en gemeente Rotterdam.

Lees meer
Boulderen
19 Apr, 2023

Voor de leerlingen van OPDC Noord proberen we maandelijks een sportieve activiteit buiten de deur te organiseren.

Lees meer
Kookworkshops
19 Apr, 2023

Op onze locaties hebben wij beschikking over een kooklokaal. Hier wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt! Drie keer per week koken er groepjes leerlingen tijdens de workshops.

Lees meer
Feestelijke opening OPDC Noord en Expertisecentrum Rotterdam
17 Feb, 2023

In december 2022 zijn het OPDC Noord en het Expertisecentrum verhuisd van Slaak 45 naar 1e Pijnackerstraat 64/ Zaagmolenstraat 91. De nieuwe locatie in het Oude Noorden van Rotterdam biedt ruimte aan 40 leerlingen en 34 medewerkers. Het nieuw ingerichte gebouw is licht en inspirerend ingericht, met als thema ‘bloei’. Circa 140 genodigden waren donderdag 16 februari aanwezig bij de feestelijke opening van het gebouw door Marieke Dekkers, voorzitter van het college van bestuur van Koers VO en Lorenzo Civile, voorzitter van het college van bestuur van LMC Voortgezet Onderwijs.

Lees meer
Voortzetting samenwerking Koers VO en LMC-VO
14 Jul, 2022

Op 11 juli 2022 ondertekenden de besturen van Koers VO (mevr. M. Dekkers) en LMC Voortgezet Onderwijs (dhr. L. Civile) een overeenkomst van opdracht exploitatie tijdelijke lesplaatsen OPDC (orthopedagogisch didactisch centrum). Deze overeenkomst loopt tot tenminste juli 2026.

Lees meer
Hoofconciërge Steve Sedoc
01 Jul, 2022

Een lamp vervangen, iets repareren, een pleister plakken; het zijn volgens Steve Sedoc (hoofdconciërge Orthopedagogisch en Didactisch Centrum Noord) de eerste dingen waar iemand aan zal denken bij de functie conciërge. Maar er komt veel meer bij kijken. In dit interview vertelt hij over de veelzijdigheid van zijn werk, de flexibiliteit in het onderwijs en het teamgevoel.

Lees meer
Churendley heeft zijn diploma gehaald!
01 Jul, 2022

"Wat makkelijk gaat, houdt geen stand. Wat standhoudt, komt niet makkelijk! 

Wat zijn wij enorm trots op jou! Je hebt doorgezet en bent geslaagd!"

 

Meneer Chris en Mevrouw Rianne - OPDC Rotterdam-Zuid - juli 2022

Lees meer
Wij lopen mee met de nacht van de vluchteling 2022!
16 Jun, 2022

Wij gaan de uitdaging aan en lopen in het weekend van 18-19 juni mee met de Nacht van de Vluchteling omdat we onszelf willen uitdagen voor een goed doel! Doneer ook!

STICHTING VLUCHTELING

Het aantal mensen dat op de vlucht is voor oorlog, geweld en onderdrukking is het hoogste aantal ooit; 82,4 miljoen mannen, vrouwen en kinderen. 1 op de 100 mensen wereldwijd is op de vlucht. Stichting Vluchteling biedt als noodhulporganisatie sinds 1976 wereldwijd hulp aan vluchtelingen en ontheemden. Bij acute nood bieden we levensreddende noodhulp als medische zorg, voedsel en schoon water. Maar ook bij langdurige humanitaire crises kunnen mensen op ons rekenen, bijvoorbeeld met onderwijs.

Lees meer
Vacature Docent OPDC Rotterdam
13 Jun, 2022

Solliciteren kan via Meesterbaan:

Vacature Docent OPDC Rotterdam Eenheid Zorg in Rotterdam (meesterbaan.nl)

Sluitingsdatum: 30 juni 2022
Met ingang van: 1-08-2022, gesprekken zullen plaatsvinden in de 1e week van juli.

Lees meer
Nationaal Programma Onderwijs
07 Mar, 2022

Ondersteuning Eenheid Zorg bij NPO-interventies

Scholen hebben in het kader van het Nationaal Programma Onderwijs interventies in hun plannen opgenomen waarbij de Eenheid Zorg kan ondersteunen. Eenheid Zorg biedt leerlingen nieuwe kansen door te werken aan het inzicht in hun mogelijkheden en het versterken van hun vaardigheden.

Daarvoor hebben wij aanbod op het gebied van:

  • De sociaal-emotionele en fysieke ontwikkeling van leerlingen
  • (Extra) inzet van personeel en ondersteuning

Heb je interesse in de genoemde items neem dan contact op met Stephanie Boutkan (SBoutkan@lmc-vo.nl)

Lees meer
THEATER ALS MIDDEL
24 Jan, 2022

Sinds de oprichting van het OPDC werken wij met de methodiek THEATER ALS MIDDEL.

Het spelen van rollenspellen blijkt een bijzonder krachtig middel om onze leerlingen inzicht te geven in hun eigen gedrag.

De lessen worden gegeven door René Koenegras, grondlegger van de methodiek.

Lees meer
PROJECT: SOCIALE VEILIGHEID
03 Dec, 2021

De krachten bundelend

De toename van geweldsincidenten onder jongeren vraagt om een gezamenlijke aanpak van gemeente en onderwijs (en haar partners). Vanuit Eenheid Zorg heeft LMC-VO dit opgepakt.

In het Eenheid Zorg-project ‘De krachten bundelend naar sociale veiligheid in het Rotterdamse voortgezet onderwijs’ werkt LMC-VO samen met (o.a.) CVO, BOOR, Yulius, De Waag, Erasmus Universiteit Rotterdam en Gemeente Rotterdam. Het centrale doel van het project is het versterken van de sociale veiligheid in en rondom Rotterdamse vo-scholen. In het schooljaar 2020 – 2021 richtte het project zich op het ondersteunen van de Rotterdamse v(s)o- en OPDC-docenten en op het omgaan met grensoverschrijdend gedrag van leerlingen.

Wil je meer informatie over het project? Neem contact op met projectleider Nadine de Boer (ndboer@lmc-vo.nl).

Lees meer
Bekijk het introductiefilmpje van het OPDC
06 Jan, 2021

OPDC Rotterdam is er voor kinderen (12-18 jaar) die in complexe situaties verkeren. De reguliere school kan er dan voor kiezen om het kind tijdelijk op het OPDC Rotterdam te plaatsen in de verwachting dat het kind op het OPDC zodanige ondersteuning krijgt, dat het kind daarna weer succesvol de schoolloopbaan in het voortgezet onderwijs kan vervolgen.

Benieuwd naar het OPDC Rotterdam? Bekijk ons filmpje!

Lees meer