Bekijk het introductiefilmpje van het OPDC
06 Jan, 2021

OPDC Rotterdam is er voor kinderen (12-18 jaar) die in complexe situaties verkeren. De reguliere school kan er dan voor kiezen om het kind tijdelijk op het OPDC Rotterdam te plaatsen in de verwachting dat het kind op het OPDC zodanige ondersteuning krijgt, dat het kind daarna weer succesvol de schoolloopbaan in het voortgezet onderwijs kan vervolgen.

Benieuwd naar het OPDC Rotterdam? Bekijk ons filmpje!

Lees meer
Maatregelen in verband met het coronavirus
16 Dec, 2020

Algemeen geldt voor het OPDC het volgende:

  • Gedurende de onderwijssluiting is het OPDC iedere werkdag open en bereikbaar.
  • De docent en de hulpverlener van het OPDC houden contact met leerlingen, ouders en scholen over het schoolwerk en welzijn van de leerlingen.
  • Leerlingen die onderwijsondersteuning of hulpverlening op het OPDC nodig hebben zijn, in overleg met hun docent of hulpverlener, welkom.
  • Natuurlijk blijven de bekende richtlijnen tegen verspreiding van het virus gehandhaafd.

Voor nu wensen wij u en uw kinderen het allerbeste voor het nieuwe jaar. Fijne feestdagen en veilige jaarwisseling, zorg goed voor uzelf en voor anderen!

 Mochten er tussentijdse ontwikkelingen zijn dan houden we u daarvan natuurlijk op de hoogte.

 

Lees meer
Dit is de gezondste (school)kantine van Nederland!
10 Dec, 2020

Het OPDC Noord in Rotterdam is de eerste school in Nederland met een ‘ideale schoolkantine’. Het hele aanbod is er gezond. Volkorenbrood, groente en fruit zijn ruim verkrijgbaar en de leerlingen kunnen gratis onbeperkt water tappen.

 

Lees meer
Eenheid Zorg stuurt, steunt en inspireert
08 Sep, 2020

Ruim een jaar geleden is met medewerkers van de Eenheid Zorg een traject gestart om het imago en de dienstverlening meer glans te geven. Zo wordt er sterker ingezet op de samenwerking tussen de verschillende onderdelen van de Eenheid Zorg;  het Expertisecentrum en het OPDC-Rotterdam.

Om alle ketenpartners meer duidelijkheid te geven over de activiteiten die vanuit de Eenheid Zorg plaats vinden is er een nieuwe visie ontwikkeld en is de website geheel vernieuwd. Als klap op de vuurpijl zijn ook de logo’s met de tijd meegegaan. 

 

Je hebt het zelf kunnen zien; de Eenheid Zorg stuurt, steunt en inspireert!

Lees meer
Nieuw! COMET-training
02 Sep, 2020

Het Expertisecentrum Eenheid Zorg biedt met de start van het nieuwe schooljaar de COMET-training aan. Deze training is bedoeld voor jongeren met een negatief zelfbeeld, die daardoor gehinderd worden in hun dagelijks functioneren. Het gaat daarbij om jongeren met een negatief zelfbeeld die rationeel wel weten dat ze waardevol zijn, maar het niet zo voelen. De training wordt meestal uitgevoerd als aanvulling op de primaire therapie (bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie of interpersoonlijke therapie). De training kan echter ook fungeren als een laagdrempelig begin van een behandeltraject of als losstaande training bij jongeren met lichte problematiek.

Lees meer