Overstapcoach, Sven Larssen

In mijn rol als coach ga ik gesprekken aan met leerlingen die soms boos, bang of verdrietig zijn, waardoor zij niet naar school komen of problemen hebben op school. Met deze leerlingen ga ik samen op zoek naar mogelijke oplossingen, zodat zij hun schoolloopbaan met succes kunnen vervolgen. Ook heb ik loopbaangesprekken met leerlingen die een overstap gaan maken naar het mbo. Onder mijn begeleiding gaat de leerling onderzoeken, wat hij of zij leuk vindt en wat zijn of haar kwaliteiten zijn. Vervolgens wordt de mbo-keuze besproken met ouders en school en wordt de leerling aangemeld. Mijn begeleiding van de leerlingen begint altijd met het opbouwen van een vertrouwensband om van daaruit de eerste kleine stappen te zetten.

Reactie van een leerlingen op de begeleiding:

‘In het begin vond ik de begeleiding wel spannend, maar moest ik gewoon even wennen. De schoolloopbaancoaching heeft me geholpen met mijn keuze voor mijn opleiding.’

‘Ik vond het fijn om niet alleen te hoeven praten over de problemen om me heen, maar ook over de hobby's die we deelden, bijvoorbeeld over auto's. Sven hielp me met het zoeken naar een vervolgopleiding. Brick by brick, buildin' a wall that no one could break.

Reactie van een ondersteuningcoördinator:

‘De leerlingen vinden de gesprekken met de schoolloopbaancoach erg prettig en ze stellen zich kwetsbaar en open op. Omdat Sven investeert in de vertrouwensband met de leerling en interesse toont in hun belevingswereld, zie je het zelfvertrouwen en welbevinden groeien. In de meeste gevallen ook een duidelijke verbetering in gedrag en resultaten’.

Onderschrift:

Sven Larssen

S.Larssen

S.Larssen

Share post