Nieuw! Training On the Socials
02 Apr, 2024

Nieuw! Training On the Socials

Nieuw in het aanbod van Expertisecentrum Eenheid Zorg: de klassikale training On the socials!

Jongeren brengen veel tijd door op sociale media en de online leefwereld neemt een steeds belangrijkere plaats in. Deze (deels onzichtbare) wereld biedt vele kansen, maar kent soms ook een keerzijde. Wat zich afspeelt online komt vaak ook de school binnen en kan invloed hebben de onderlinge relaties en schoolprestaties.

De training On the socials laat leerlingen kritisch kijken naar hun eigen online gedrag en zorgt voor bewustwording rondom de positieve én negatieve kanten van sociale media. De thema’s die aan bod komen zijn online identiteit, online grenzen en online groepsdruk. De klassikale training bestaat uit vier bijeenkomsten van 1 uur en is bedoeld voor leerlingen van 12 tot 14 jaar. Ga voor aanmelden, kosten en meer informatie naar www.expertisecentrumrotterdam.nl/aanbod/training/on-the-socials.

Lees meer
Nationaal Programma Onderwijs
31 Aug, 2023

Ondersteuning Eenheid Zorg bij NPO-interventies

Scholen hebben in het kader van het Nationaal Programma Onderwijs interventies in hun plannen opgenomen waarbij de Eenheid Zorg kan ondersteunen. Eenheid Zorg biedt leerlingen nieuwe kansen door te werken aan het inzicht in hun mogelijkheden en het versterken van hun vaardigheden.

Daarvoor hebben wij aanbod op het gebied van:

  • De sociaal-emotionele en fysieke ontwikkeling van leerlingen
  • (Extra) inzet van personeel en ondersteuning

Heb je interesse in de genoemde items neem dan contact op met Stephanie Boutkan (SBoutkan@lmc-vo.nl)

Lees meer