Vacature Docent OPDC Rotterdam

Functietitel: Docent OPDC Rotterdam Eenheid Zorg 

OPDC-docent

Geplaatst 27-10-2023
Soort vacature: Parttime of fulltime
Sluitingsdatum 27-12-2023
FTE 0,8 tot 1 FTE
Startdatum:01-12-2023
Dienstverband: Tijdelijk met uitzicht op vast
Aantal uren:16-20
Zij-instromers:Ja
Salaris schaal:LB-LC
Opleiding:2e graads
Vacature omschrijving
Over het OPDC
Soms heeft een leerling meer ondersteuning nodig dan de school kan bieden. Een tijdelijke plaatsing op het Orthopedagogisch Didactisch Centrum (OPDC) kan ervoor zorgen dat de leerling een nieuwe kans krijgt. Het OPDC richt zich op leerlingen uit het reguliere onderwijs, die tijdelijk intensieve begeleiding nodig hebben en waarbij de school handelingsverlegenheid ervaart.
De verblijfsduur op OPDC Rotterdam is in principe 13 weken, waarbij wordt uitgegaan van een duur zolang als nodig en zo kort als mogelijk.

Op het OPDC werken docenten van LMC Voortgezet Onderwijs en jeugdzorgwerkers van Enver nauw samen met de leerlingen. Zij richten zich daarbij op het vergroten van zelfinzicht, het benutten van kwaliteiten en het uitbreiden van (sociale-) vaardigheden. Deze ontwikkeling en groei neemt de leerling mee in de verdere schoolcarrière. Individuele- en groepstrainingen, sport en talentontwikkeling, zijn belangrijke onderdelen van het OPDC-programma. De leerlingen komen van alle onderwijsniveau's en uit alle leerjaren. Bij de groepsindeling wordt goed gekeken naar de samenstelling van de klas en de expertise van de docenten.

Eenheid Zorg|Eenheid Zorg
 

Functie-eisen

Wie zoeken wij?
We zoeken een AVO-docent voor 0,8 tot 1 fte voor OPDC Noord. We hebben een prachtig toegerust gebouw in Rotterdam op 1e Pijnackerstraat 64.

Wij zoeken iemand die ernaar uit ziet om met OPDC-leerlingen aan de slag te gaan. Als je zoekt naar echt betekenisvol werk ben je hier op je plek. Voor een docent op het OPDC is geen dag hetzelfde. Je geeft les aan leerlingen variërend van pro- tot vwo-niveau. Als AVO-docent heb je gesprekken met ouders, scholen en instanties, overlegt met jeugdzorgwerkers, schrijft verslagen en bent betrokken bij gedragstrainingen.
Wat verwachten we van je?

  • Je beschikt over een tweedegraads lesbevoegdheid;
  • Je hebt ervaring in het voortgezet onderwijs;
  • Je bezit uitstekende pedagogische en didactische kwaliteiten;
  • Je hebt affiniteit met leerlingen die (tijdelijk) meer aandacht nodig hebben om te kunnen terugkeren naar regulier onderwijs;
  • Je communiceert op een open en professionele wijze met collega's, leerlingen en ouders;
  • Je hebt een goede schriftelijke en mondelinge taalvaardigheid.  

 

Arbeidsvoorwaarden

Wat mag je van ons verwachten?
Werken in een inspirerende, uitdagende omgeving waarin je echt gezien wordt;
Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een levensfase keuzebudget en een professionaliseringbudget conform CAO-VO.
 

Sollicitatieprocedure

Als je belangstelling hebt voor de functie en graag een keer wilt komen kijken, ben je van harte welkom! Hiervoor en voor andere vragen kun je contact opnemen met Nadine de Boer via ndboer@lmc-vo.nl of 06-29526350.

 

 

Share post