Maatregelen in verband met het coronavirus

Maatregelen in verband met het coronavirus

Betreft: Update Coronavirus COVID-19

Beste ouder(s)/verzorger(s),

We hopen dat u en uw kind een fijne vakantie hebben gehad, en dat uw kind ontspannen en opgeladen kan starten met het nieuwe schooljaar.

 

Tijdens de vakantie is bij Eenheid Zorg ook al heel wat werk verzet. Zo hebben we de gebouw situatie bekeken en zijn er maatregelen getroffen voor ventilatie van les- en werkruimtes. Daarbij worden de regels van onder andere het RIVM (www.rivm.nl) gevolgd. De belangrijkste maatregel is dat tijdens de lessen én tussen de lessen door de lokalen extra worden geventileerd.

 

Met het oog op een goed en gezond verloop van het schooljaar vragen wij uw aandacht voor de algemeen geldende richtlijnen, zoals die ook bij ons in het gebouw worden toegepast. Deze vindt u in de bijlage bij deze brief. Voor meer informatie: www.rijksoverheid.nl/coronavirus. Een aantal punten daaruit lichten wij hieronder verder toe:

-       Voor LMC-medewerkers en leerlingen geldt dat er ruimte is om zelf te bepalen of zij wel of geen mondkapjes willen dragen in en rond de school. Het wordt niet verplicht, noch geadviseerd dus iedereen kan er op vrijwillige basis gebruik van maken.

-       Wij gaan ervan uit, dat als uw kind op school verschijnt, hij of zij zelf (of een huisgenoot) geen klachten heeft die kunnen wijzen op corona.

-       Heeft uw kind of een huisgenoot klachten die kunnen wijzen op corona, houd uw kind dan tijdelijk thuis en informeer zijn of haar mentor. Intussen kunt u een afspraak maken voor een coronatest voor degene met klachten. Kijk op: www.coronatest.nl.

-       Is uw kind, u zelf of een huisgenoot positief getest (dat betekent dat hij/zij besmet is met het coronavirus en dus besmettelijk is voor anderen), dan blijven alle huisgenoten 10 dagen in thuisquarantaine. Brengt u alstublieft de mentor van uw kind op de hoogte. Zie voor meer informatie over quarantaine:  www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/ziekte.

-       Als u zelf of uw huisgenoot 24 uur lang achter elkaar klachtenvrij is, én de 10 dagen thuisquarantaine voorbij is, dan mag uw kind weer naar school komen.

-       Bent u in de vakantie in een ‘oranje’ of ‘rood’ gebied geweest (met negatief reisadvies), bepaal dan of er voor uw kind of zijn/haar huisgenoten nog een quarantaineplicht geldt. Als dat inderdaad van toepassing is, informeert u dan alstublieft z.s.m. de school dat uw kind in verband met de thuisquarantaine nog enkele dagen thuis blijft. U kunt de mentor benaderen, bellen naar tel: 010-7147300 of mailen naar info@eenheidzorg.nl.

-       Is uw kind op dit moment nog op vakantie en komt hij/zij dit weekend thuis? Kijk dan naar de actuele reisadviezen. Kijk daarvoor op: www.Nederlandwereldwijd.nl.

-       Zijn er zorgen, twijfels of vragen? Neem ook dan contact op met de mentor/ contactpersoon. Hij of zij staat voor u klaar.

 

Deze richtlijnen zorgen ervoor dat de risico’s op besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk worden beperkt. Wilt u met uw kind bespreken dat het in zijn of haar belang is om weer volledig en actief deel te gaan nemen aan het onderwijs/onderzoek/training? Vanwege de corona-omstandigheden kunnen er overigens in voorkomende gevallen roosterwijzigingen nodig zijn. Wij vragen daarvoor uw begrip.

 

Zo zorgen we gezamenlijk voor elkaars gezondheid. Laten wij tegelijkertijd in goede samenwerking uw kind tot steun zijn, en ervoor zorgen dat uw kind op een naar omstandigheden zo normaal mogelijke manier de schoolperiode kan hervatten.

 

Wij kijken ernaar uit om uw kind weer te mogen ontvangen bij Eenheid Zorg. Hartelijk dank voor uw begrip en medewerking.

 

We wensen uw kind een fijn en succesvol schooljaar toe.

Voor het OPDC blijven de volgende afspraken gelden:

  • Alleen op afspraak kunnen ouders met vragen het OPDC bezoeken. Hierbij worden de bekende richtlijnen tegen verspreiding van het virus gehanteerd.
  • De verblijfsduur op het OPDC wordt verlengd met de periode dat de leerling heeft thuisgezeten.
  • U kunt, indien u vragen heeft, altijd per e-mail een bericht sturen naar de docent of hulpverlener van uw kind op het OPDC.

Mochten er tussentijdse ontwikkelingen zijn dan houden we u daarvan natuurlijk op de hoogte.

De administratie van Eenheid Zorg, OPDC Rotterdam en het Expertisecentrum is op werkdagen telefonisch bereikbaar op 010-7147300. Voor algemene vragen kunt u mailen naar info@eenheidzorg.nl

 

 

Corona 1-9

Corona 1-9

Share post